Andreas Elkjær

Andreas Elkjær

PARADISE - et besøg værd

Links - referencerPosted by Andreas Elkjær 24 Aug, 2010 22:39


I forbindelse med IMAGES-festivalen er jeg blevet kunstnerisk-teknisk involveret i installationen PARADISE, der kan opleves i cafeen uden for Charlottenborg den 3.-5. september og på Cafe Vivaldi i Roskilde den 9.-11. september.

Projektet er et samarbejde mellem den danske instruktør Ditte Maria Bjerg, den filippinske filmdokumentarist Khavn de la Cruz og hans landsmand, lyddesigneren Tad Ermitano. Jeg assisterer Tad i lyddesignet til de to cafeer, der i disse dage vil blive omdannet til paradis med filippinske au-pair-piger som tjenere. Derudover fungerer jeg som teknisk ansvarlig for Roskilde-delen af installationen.

Emnet er 'care-drain', et højaktuelt samfundproblem i Filippinerne, og denne performance vil helt sikkert være et besøg værd.

Se Tad's blog, hvor Danmark beskrives mens han er på besøg i disse måneder.

Se IMAGES-programmet om PARADISE.

Se Roskilde-programmet om hele IMAGES-festivalens program i Roskilde.

  • Comments(1)

Posted by Lisbeth Elkjær 07 Sep, 2010 09:37

Jeg glæder mig til at opleve det her. For det er jo en virkelig svær problematik. Pigerne rejser jo ikke ud under tvang, eller gør de? Økonomisk tvang? Er man så med til at gøre livet trist for deres efterladte børn (som mormor typisk passer), eller med til at gøre det bedre, fordi de får råd til en bedre levestandard? Et dilemma kan man vel sige. Gad vide hvad Ditte Maria Bjerg mener om den sag, hun plejer jo at sætte sig godt ind i tingene og så sætte dem på spidsen!